torstai 22. helmikuuta 2018

Jujunan peplum-paidan kaava testauksessa

Pääsin mukaan testaamaan Jujunan peplum-paidan kaavoja! Olen aiemminkin tehnyt pari peplumia, mutta kuitenkin hieman hillitymmässä muodossa. Tässä peplumissa on täyskello neliömäinen helma, jossa minua viehättää erityisesti sen epäsymmetrisyys.

Alunperin suunnittelin ompelevani paidan raglan-hihoilla, mutta viime tipassa päätin, että roikkuva hartialinja toisi liikaa pyöreyttä muutenkin pyöryläisiin muotoihin. Normihiha osoittautui hyväksi päätökseksi.

Jujunan neliöhelmainen peplum-paita. Kuva: Eurokangas

Tein kaavaan pari muutosta, jotka saivat paidan sopimaan omille kurveille paremmin:
(1) Lyhensin pitkät hihat 2/3-mittaisiksi. Mielestäni tämä tuo kivasti keveyttä raskaaseen alaosaan.
(2) Tein yläosan koossa 44 ja alaosan koossa 42. Lähdin kaventamaan yläosaa rinnanympäryksen kohdalta kohti 42-kokoista vyötäröä.
(3) Lisäsin eteen muotolaskokset ja jatkoin laskoksia viistosti helman kulmia kohden. Ilman muotolaskoksia paita olisi roikkunut ja pussittanut harmillisesti. Tämä liittyi toisaalta materiaalivalintaani: kaava on joustavalle trikoolle, mutta tein omani scubamaisesta Office-neuloksesta, joka joustaa, mutta ei anna kuitenkaan niin paljon myöden kuin trikoo. Oma moka, mutta mielestäni sain säädettyä istuvuutta silti hyvin tällä kikkakolmosella. Jämäkkä ja ryppyyntymätön kangas sopii mielestäni paremmin ns. siistiin toimistopukeutumiseen.

Leikatessani kaavoja olin ihan varma, että kaavan mukainen vyötärölinja olisi minulle aivan liian korkealla, ja lisäsin siksi yläosaan rapiat kymmenen senttiä ekstraa vyötärön kohdistamista varten. Epäilykseni osoittautuivat kuitenkin vääriksi, ja kaavojen mukainen vyötärölinja olikin just eikä melkein oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti