sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Helsingin kangaskaupat osa 4: Stockmann/Vallila

Kunhan Stockmannin myymäläarkkitehdit olivat taanneet päivän suunnistuspähkinän, löysin kuin löysinkin tieni Vallilan shop-in-shop -myymälään.

Myymälä sisältää odotetusti Vallilan sisustuskankaita, kernejä ja valmisverhoja. Lisäksi tilausmallistosta löytyvät Designers Guildin tuotteita. Esillä on sekä uusimpia että vanhempien sesonkien kankaita. Ompelutarvikkeita myymälässä ei ole.



Alakerran Sisustusmaailmassa seikkaileva ei vi ohittaa käytävälle sijoitettua myymälää.


Ripustetuista verhokankaista on helppo löytää oman suosikkinsa.

Kernikankaiden hypistely inspiroi suunnittelemaan esim. meikkipussien tai ruokalappujen ompelua lapsille. En kuitenkaan vielä löytänyt kuosia, joka olisi saanut minut pauloihinsa.


En ole koskaan tehnyt tiukkaa rajanvetoa niin sanottujen sisustus- ja vaatetuskankaiden välille. Koska ompelen yleensä joustamattomista kankaista, näen myös Vallilan kankaissa paljon mahdollisuuksia kauniisiin kotelomekkoihin, vekkihameisiin, housuihin, takkeihin, mihin vaan. Myyjää haastatellessani sain kuulla, että aika harvoin kankaita kuitenkaan ostetaan vaatetuskäyttöön. Ehkä tähän on tulossa muutos; muun muassa viimeisimmässä Suuri Käsityö -lehdessä sisustuskankaita oli käytetty reippaasti vaatekankaita. Pois siis turhat rajoitteet ja raja-aidat!


Löysin Porin.

Miltähän tämä kuosi näyttäisi mekossa?

Totean melko itsestäänselvästi, että tutkimukseni mukaan Vallilan myymälä on keskikokoinen, perus Vallilan myymälä, joka on odotetusti kohdistettu sisustajille, mutta miksi ei vaatteiden ompelijoillekin.

Kankaita hiplaillessa ja vaateompeluksia ajatellessa yksi vakavahko asia juolahti mieleeni - nimittäin paljon puhutut kemikaalit. Verhokankaita ei ole tarkoitettu pidettäväksi jatkuvasti ihoa vasten. Niiden ominaisuuksilta ei vaadita samanlaista kulutuksen- venytyksen- ja pesun kestoa kuin vaatekankailta, vaan enemmänkin valonkestoa ja siliävyyttä. Maalaisjärjellä ajateltuna voisi luulla, että verhokankaisiin voitaisiin siksi laittaa enemmän myrkkyjä. Ehkä jopa säännöissä ja direktiiveissä verhokankaille sallitaan suurempia kemikaalipitoisuuksia kuin vaatekankaille. Onko sinulla kokemusta tai tietoa asiasta?



2 kommenttia:

  1. Nyt kyllä entisenä porilaisena kiinnostus heräs! Joku kiva takki vois tulla tuosta maisemasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sas se! Mä miätei leveehelmast hamet, mut takki olis kyl kans retee!

      Poista