torstai 24. elokuuta 2017

Kutkuttavan kaunis kietaisumekko

En ole niitä ihmisiä, joille sopivat laatikkomaiset, roikkuvat vaatteet. Kuinka helppoa olisikaan jos täydellisen vaatteen ompeleminen vaatisi pelkkien sivujen ja olkasaumojen ompelun. In my dreams. Toisaalta kropan ulottuvuuksien asettamat haasteet ovat innoittaneet minua vartalotyyppien opiskelemiseen, vaatesuunnitteluun ja lopulta omien vaatteiden ompeluun. Kun huolella tekee, hyvin räätälöity vaate sopii itselle just eikä melkein ja itsevarmuus kohoaa maksimitasolle kuin hetkessä. Tämä mekko ei ollut pienitöinen, mutta lopputuloksesta tuli oikein mieluinen.


Kietaisumekko. Alaosa viskoositrikoota, yläosa kreppimäistä viskoosineulosta. Kuva: Eurokangas

Mekko on tehty Suuri Käsityö (6-7/2017) -lehden trikoomekon ohjeella. Otin valtaisan riskin yhdistämällä mekkoon kahta erilaista materiaalia, josta yläosan materiaali ei edes juuri jousta. Toinen ottamani riski liittyi siihen, että vaikka yläosan kangas on lumoavan kaunis, vanhan roosan väriset ruusut harmaalla pohjalla voivat näyttää aika... mummomaisilta. Vanhanaikaista fiilistä olisi voinut lisätä se, että myös mekon malli ammentaa menneiltä vuosikymmeniltä. Siksi tein muutoksia helman pituuteen ja yhdistin mekkoon kirpparilta löytyneen niittivyön. Pieni rokki ja bling bling tekevät asuun juuri oikeanlaisen twistin!

Suuri Käsityö -lehti 6-7/2017: TrikoomekkoNäin poikkesin lehden ohjeista:
- Materiaalina viskoosineulos ja -trikoo pelkän trikoon sijasta
- Helman lyhennys noin 15cm
- Vyötärönauha jätettiin pois, yläosan alareunat ommeltiin vyötärösaumaan
- Jatkoin alkuperäistä rinnan muotolaskosta rinnan alapuolelle, jolloin etukappaleen kaava jakautui kahteen osaan. Muotoilin kaaret sovituksessa. (Mikähän tämän ratkaisun oikea nimitys on? Jonkinlainen prinsessaleikkaus?)
- Sovituksessa nostin olkapäitä ja kavensin vyötäröä useita senttejä. Piirtämäni kaavakoko oli 44 ja olin varautunut kaventamaan ainakin vyötäröltä. Olkapäiden roikkuminen tuli yllätyksenä.
- Lisäsin oikeaan sivuun 20cm piilovetokejun.

Lähikuvassa kietaisumekon yläosa

Kaikki tarvikkeet Eurokankaalta:
Musta viskoositrikoo
Palazzo2 -viskoosineulos
20cm piilovetoketju

Nyt kun jaksoit lukea tänne asti, niin käypä tykkäämässä sivustani Facebookissa ja Instagramissa @tostnoivaa, ollaan kavereita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti