tiistai 13. joulukuuta 2016

Oitis-olkalaukku - kaava ja ohje

Tämän Oitis-olkalaukun pyöräytin käden käänteessä yhdestä pitkästä kangassuikaleesta. Kangas on Eurokankaan sisustuskangasta, joka oli jäänyt ylijäämäpalaksi ison kellohameen ompelusta. Sisustuskangaskin käy siis erinomaisesti vaatteiden ja asusteiden ompeluun! Olkalaukun hihna on jämäkkää polyester-remmiä.

Läppä laskeutuu kauniisti taskupussin päälle. Oitis-olkalaukussani ei ole muuta taskunsuun sulkumenetelmää, mutta voit halutessasi lisätä siihen esim. tarrakiinnityksen tai vetoketjun. Voit myös lisätä laukkuun taskupussin tai parikin. Jos haluat viedä laukun ihan uudelle tasolle, päällystä remmi ohuella kankaalla ja lisää hihnaan säätösoljet.


Oitis-olkalaukku
Oitis-olkalaukku. Kuva:Eurokangas


Oitis-olkalaukku - ohje:

Tarvikkeet:
- Paksua, joustamatonta kangasta (esim. farkkukangasta tai jämäkkää sisustus- tai verhokangasta) 35cm x 180cm
- Eurokankaan 30mm leveää PP-remmiä 150cm

Ompelu:
1. Kääntele kangas kuvan osoittamalla tavalla. Oikea puoli jää sisäpuolelle, nurja puoli ulkopuolelle. Sivuille jäävien taskupussien syvyys on 34cm, keskelle jäävästä kaitaleesta tulee läppä. Ompele sivusaumat 1cm saumanvaralla.
Oitis-olkalaukku Ohje Ompeluvaihe 1



2. Taita kangas keskeltä ja ompele läpän sivut taskupussin ulkoreunaan asti.

Oitis-olkalaukku Ohje Ompeluvaihe 2



3. Käännä kankaan oikea puoli esiin ja asettele taskupussien ulko- ja sisäpuolet sisäkkäin. Nyt laukun muoto alkaa hahmottua!

4. Neulaa remmin päät taskunsuun etureunan sivuille, sisä- ja päällikankaiden väliin. Ompele koko reunan pituus kiinni läheltä kankaan reunaa, remmi kiinnittyy samalla.

Oitis-olkalaukku Ohje Ompeluvaihe 4



Mitä pidit Oitis-olkalaukusta? Kerro se kommentein!

Jaa valmis ompeluksesi ja ihastele muiden luomuksia tunnisteella #oitislaukku !!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti