keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Helsingin kangaskaupat Osa 2: Villisilkki

Helsingin kangaskaupat tutuiksi! Tostnoivaa-blogi käy tutustumassa Helsingin kangaskauppoihin. Lue aiempi postaus Helsingin Käpylässä sijaitsevasta SurSur Designs -kangaskaupasta.

Villisilkki-kangaskauppa


Näyteikkunan kristallikruunu, kultakehykset ja kermaleivosmainen morsiusmekko yhdistettynä kaupan sijaintiin Helsingin paraatipaikalla kertovat jo, mistä on kyse. Laadusta. Tyylistä. Tinkimättömyydestä.

Villisilkki kangaskauppa
Prinsessaunelmia villisilkin näyteikkunassa


Sisätilojen valaistus, moitteeton esillepano, silkit ja kimalteet saavat huokaisemaan ihastuksesta jo ensimmäisellä sekunnilla. Täältä ei tulla ostamaan lakanaa ja pieruverskakankaita. Täältä haetaan ne paremmat tykötarpeet. Ja hyvä niin! On selvää, että näistä kankaista on loihdittu linnan juhlien pukuloistoa, upeita morsiusunelmia, tyylikkäitä iltapukuja. Tätä tunnelmaa ja laadukkaiden kankaiden kirjoa on hyvä hengittää sisään.


Villisilkin kankaat
Huumaava ensinäkymä


80-luvulla perustetussa Villisilkissä on nimensä mukaisesti paljon silkkejä, mutta myymälä- ja tilausvalikoimassa korostuvat myös muut luonnonmateriaalit, kuten villa, puuvilla ja pellava. Laajassa juhlakankaiden valikoimassa toki löytyy myös keinokuituvalikoimaa. Harakkana iskin silmäni helmin ja paljetein koristeltuihin kankaisiin, tekoturkiksiin ja pöyhkeisiin höyhenkankaisiin.Villisilkki silkkikankaat
Silkkiä, sulkia ja muita ihania kankaita jämptisti rinnakkain

Villisilkki väri kankaat
Värikoordinoituja kangasunelmia presiis suorassa linjassa

Villisilkki kankaat
Kangasherkkuja rullilla ja taittopakoilla

Yhden hengen Tostnoivaa-blogityöryhmä saapui Villisilkkiin meikittä, villapipo otsalla, tanssitunnin ja hydrobicin välissä. Koin flashbackin teinivuosista. Olin seikkailemassa rahattomana Lontoossa ja päädyin erinäisten sattumien summana Lontoon hienostoalueen hienoimman räätälin ateljeehen. Päälläni oli kauhtunut pomppa ja rastatyylinen, virkattu pipo, ja mutustin kovettunutta patonkia. Räätälin kultaisessa salongissa paikan arvokkuus lävähti kasvoille täydellä voimallaan. Matkakumppanini sihisi suun pielestä: "Pulla taskuun! Pulla taskuun!" Tänään taannuin jälleen pikkuiseksi hippitytöksi, joka tunsi olevansa niin väärässä paikassa kuin olla ja voi. Upeita kankaita, mutta 200€/m kankaista ei tost noi vaa hutaistakaan jumppapöksyjä ja festarimekkoja. Uskaltaisinkohan ommella näistä mitään?


Villisilkki metrimitta ja sakset
Viehättävänä yksityiskohtana kauniisti patinoituneet työvälineet..

Villisilkki lattiayksityiskohta
...ja hurmaava kakkoskakkosen päädyistä naputeltu puulattia.

Kyllä. Kiinnitin erityistä huomiota lattiaan.


Villisilkki juhlakangas
Itämaisen mystistä tunnelmaa

Villisilkki paljettikangas
Näistä saisi satumaisen merenneitopuvu

Ompelen harvoin juhlavaatteita, mutta sitten joskus kun niin teen, tiedän minne tulla. Iskin silmäni erityisesti maailman pehmoisimpaan tekoturkikseen ja jännittävään kääntöpaljettiin.

Tule Villisilkkiin jos etsit:
- Luonnonmateriaaleja
- Laadukkaita kankaita
- Juhlakankaita

Ota huomioon, että laatu näkyy hinnoissa. Osassa kankaista hinnat eivät olleet selvästi esillä. Asiakaspalvelijan kanssa toki kaikki selkenee, mutta käydessäni oli ruuhkaa, enkä tohtinut keskeyttää kiireistä asiakaspalvelijaa pilipalibloggaajan hintakyselyillä.

Ja loppuun vinkki: jos käyt täällä hikijumpan jälkeen, pese edes tukka jumpasta lähtiessäsi. Ni ei tartte olla niin nolona.


Nappitalo Helsinki
Lopuksi kävin viereisessä Nappitalo-nappikaupassa. Löysin kaiken etsimäni!

Mitä pidit? Seuraa myös tulevia blogipostauksia! Tykkää ja seuraa Tostnoivaata Facebookissa ja Instagramissa.

Yrityksen kotisivut: www.villisilkki.fi

Onko sinulla lisättävää? Kerro kommenteissa oma Villisilkki-kokemuksesi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti