maanantai 27. helmikuuta 2017

Helsingin kangaskaupat Osa 3: Materials-kangaskauppa. Mukana lukijaetu -15%!


Tutkimusmatkani Helsingin kangaskauppojen säpinöivään maailmaan saa yhä jännittävämpiä käänteitä! Ihanan DIY-henkinen SurSur Designs -kangaskauppa ja aristokraattinen Villisilkki osoittivat, että Helsingistä löytyy varsin eri tyylisiä kangaskauppoja. Minulla oli sellainen mielikuva, että Materials olisi samantyylinen juhlakankaiden erikoisliike kuin Villisilkki. Totuus olikin toisenlainen.


Materials kangaskauppa Helsinki
Materials-kangaskauppa Helsingin ydinkeskustassa


Myymälä on jännästi kätkössä Helsingin keskustassa, Eerikinkadun ja Yrjönkadun risteyksessä. Pikkuruisen liiketilan neliöt on todella otettu tehokäyttöön. Kaupungin ytimessä sijaitsevaan liikkeeseen mahtuu yllättävän laaja peruskankaiden ja vaihtuvien kankaiden valikoima, tilauskaavakansiot ja kevyt kattaus ompelutarvikkeita, ja takahuoneessa suoritetaan vieläpä korjausompelua.materials kangaskauppa helsinki kankaita
Materials-kangaskaupan valikoimaa


materials kangaskauppa helsinki värikkäitä kankaita
Materials-kangaskaupan valikoimaa

materials kangaskauppa helsinki kaavat
Kaavojen selailuun varattu nurkkausMaterials-kangaskaupassa ei hohda ja säkenöi, vaan valikoimassa korostuvat eurooppalaiset luonnonmateriaaleista valmistetut laadukkaat kankaat tavalliseen ja vähän juhlavampaan arkeen.

Erityisesti pellavavalikoima yllätti. Italialaista pellavaa löytyy perusvalikoimasta useassa eri olomuodossa. Ohut ja paksumpi pellava sopivat kesäisiin ja keväisiin perusvaatteisiin. Kaksipuolisesta villapellavasta, jossa puolet ovat eri värisiä, valmistuu kätevästi kääntöhelmaiset vaatteet. Suosikkini kivipestyn pellavan pintastruktuuri ja sopivan kulunut väritys sopii täydellisesti vaikka housukankaaksi.

Olen muuten parikin kertaa matkustanut Tallinnaan pellavaostoksille, koska minä hölmö luulin, että Suomesta ei järin helposti löydy pellavaa. Tämäkin ajatus perustui johonkin vanhaan mielikuvaan, enkä ollut ottanut faktoista selvää. Materials olisi ollut Länsisatamaan vievän ratikkamatkan varrella! Daaa!


Kankaita on esillä sekä hyllyssä että mallitilkkuina


Myös perusvalikoiman villakankaita löytyy moneen käyttötarkoitukseen. Villakrepin rouhea pinta ja kevyt läpikuultavuus sopii arkeen ja juhlaan. Opin käynnilläni, että laadukkaasta villajerseystä valmistettujen vaatteiden kyynärpussit ja muut venähtymät suoristuvat, kun vaatteen jättää henkariin roikkumaan.

Materialsista löytyy viskoosia useissa eri paksuuksissa, jerseynä ja trikoona. Viskoosivuorikankaista löytyy sekä tavallista, ohutta yksiväristä kangasta, paksumpaa takkivuorikangasta maanläheisissä väreissä, että kauniisti ruusuin kuvioitua vuorikangasta. Ymmärsin vasta nyt, että olen aivan vääräoppisesti vuorittanut mm. villatakit halvimmalla polyesterivuorikankaalla. Pois se minusta! Tästä lähin en enää sekoittele luontoa ja keinokuitua keskenään.


Romsku viskoosivuorikangas. Tätä voisin käyttää päällikankaanakin!


Iskin silmäni mielenkiintoiseen öljyttyyn puuvillaan. Likaa hylkivä pinta sopii erityisen hyvin esim. kovaa kulutusta kestäväksi kassiksi. Materialsissa myydäänkin mm. tarvikepakettia öljytystä puuvillasta tehtävään kassiin. Hyvä lahjaidea ompelevalle! Keksin kankaalle heti oman käyttökohteen: kangasta voisi käyttää vuorena nahkaisessa moottoripyörälaukussa, jota suunnittelen yhdessä lankoni kanssa.

Ihanat pellavapinnat inspiroivat myös keväisten hepeneiden ompeluun. Vaikka on helmikuu, näen jo sieluni silmin A-linjaisen, t-paitahihaisen pellavamekon, jonka kaula-aukkoon on ommeltu arkiston kätköstä löytynyttä pitsiä. Ja aurinko lämmittää, meri liplattaa ja kärpäset surraavat.Hykerryttävä öljytty puuvilla. Vuori- tai päällikankaaksi rajumpaan menoon ja meininkiin.Tule Materialsiin jos etsit:
- Laadukkaita ja kestäviä perusvaatekankaita
- Pellavaa
- Villaneuloksia
- Viskoosia
- Vaihtoehtoa polyesteriselle vuorikankaalle
- Inspiraatiota keväisiin ja kesäisiin vaatteisiin
- Tosi hyvää asiakaspalvelua

Täältä et löydä keinokuituja, pompöösejä silkkiunelmia ja bling-blingiä juhlavaatteisiin. Luonnonmateriaaleista valmistettujen kankaiden pienenä erikoiskauppana nauhojen, resorien, nappien ja muiden lisätarvikkeiden valikoima on suppea. Materialsin kankaisiin sopivia tukikankaita löytyy kahdessa paksuudessa.


Tarjous blogin lukijoille! Mainitse Tostnoivaa-blogi Materialsin kassalla ja saat -15% alennuksen kankaista. Tarjous on voimassa 31.3.2017 asti.


Materialsin kotisivu

Seuraa Tostnoivaa-blogia Facebookissa
Seuraa Tostnoivaa-blogia Instagramissa
..saat feediisi lisää kangaskauppojen esittelyjä, oivaltavia DIY-ideoita ja kukaties lisää tarjouksia kangaskauppoihin ;)


2 kommenttia:

  1. Liikkeessä on mielestäni Helsingin parhaat vaatetuskankaat :) Laadukkaita ja mukavia sävyjä, joten täytyypä käyttää tämä tarjous hyväksi! Kevätvaatetta pitäis alkaa väsäämään, ja kesällä muutama pellavamekko ois paikallaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kauppa oli kyllä oikein positiivinen yllätys :) Minulla on samat mekkosuunnitelmat mielessä, pitääpä poiketa maaliskuun aikana uudelleen Materialsissa :) -Anna

      Poista